Sonnentor Estragon cięty bio, 20 g
"Smocze ziele"
12,99 zł
(649,50 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Łagodny-gorzki smak
- Idealny jako dodatkowa przyprawa
- Z kuchni francuskiej
Nr art.: XPI-ST-003071, Zawartość: 20 g, EAN: 9004145003071
Opis
Estragon rozprzestrzenia łagodny aromatyczny, lekko kwiatowy zapach, który przypomina koper i anyż. Ten delikatnie aromatyczny smak uzupełniony jest słodkimi nutami bazylii.
Porady i przygotowanie:
Zastosowanie estragonu tylko do aromatyzacji musztardy i octu to wielka szkoda. Tak więc jest on niezbędny we francuskiej kuchni i przyprawia on tutaj typowe potrawy jak sosy Bérnaise. Pasuje także cudownie do kurczaka, ryb i jasnego mięsa. Stosowany oszczędnie daje także liściom sałaty niepowtarzalnego aromatu. Szparagi, ogórek i gulasz warzywny z powiewem estragonu smakuje wyśmienicie. Wskazówka: Aromat i ostrość rozwijają się powoli, przez co estragon powinien być stosowany z umiarem.
Marki: | Sonnentor |
---|---|
Dieta: | Wegańska, Wegetariańska, Bezglutenowa, Bez laktozy |
Właściwości produktu: | Bez pszenicy, Bez drożdży, Bez syntetycznych barwników, bez wzmacniaczy smaku, bez sztucznych aromatów, bez dodatku soli, bez soi, wegański, wegetariański, nie zawiera jaj, bez mleka, bez orzechów, bez ryb, bez sezamu, bez selera, bez gorczycy, bez łubinu, bez glutenu, bez laktozy |
Instrukcje dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1390 / 332 kj / kcal |
tłuszcz | 7,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,33 g |
węglowodany | 42,8 g |
w tym cukier | 42,37 g |
w tym skrobia | 22,8 g |
białko | 0 g |
sól | 0,16 g |
Składniki
estragon bio
Neutralność CO2 w Sonnentor
Podobne produkty:
Polecamy
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Sonnentor Estragon cięty bio
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Ayurveda101:
-
Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
-
Darmowa
wysyłka zwrotna -
24 h Wysyłka
Więcej niż 6.050 art.