Koper włoski - wieloletnia roślina zielna
O aromatycznym zapachu
Koper należy do rodziny selerowatych i jest szczególnie wieloletnią rośliną zielną, która może dorastać do 200 cm wysokości. Koper włoski jest śródziemnomorską rośliną uprawną. Potrzebuje gleb żyznych, gliniastych, lubi zasobne zasadowe gleby i wilgoć. Jeśli zasiejesz koper na początku lipca, ma on wystarczająco dużo czasu, aby wytworzyć kwiaty, a następnie nasiona oprócz bulwy. Nasiona są bardzo popularne jako przyprawa w kuchni. Intensywny, lekko słodki smak jest szczególnie popularny w daniach kuchni chińskiej i indyjskiej. Nawet desery można nim cudownie wzbogacić.
Koper włoski: 4 artykuły
-
-
Sonnentor Koper włoski w całości bio, 40 g
- Dla ciemnego aroamtycznego chleba
- Słodka- aromatyczna przyprawa
- Świeżo- mentolowy aromat
-
Cosmoveda Cały koper włoski - ekologiczny, 200 g
- Pasuje do potraw z wieprzowiny i dziczyzny
- Nadaje się do zup i sałatek
- Z Indii
-
Herbaria Całe nasiona kopru włoskiego bio, 40 g
- Nasiona z Antalya
- Z kontrolowanych upraw ekologicznych
- Delikatnie suszone
Nowe artykułu na blogu:
Odkryj Ayurveda101:
-
Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
-
Darmowa
wysyłka zwrotna -
24 h Wysyłka
Więcej niż 6.100 art.